Υλικά
250 γρ. κιμάς
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 καρότο τριμμένο στο τρίφτη
1 μαϊντανός ψιλοκομμένο
100 ml. νερό
1 κγ πάπρικα γλυκιά
Λάδι, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, μπαχάρι
5 κρέπες
Για πανάρισμα
Αλεύρι, αυγά και τριμμένη φρυγανιά.
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με 2 κσ λάδι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια και ρίχνουμε αλάτι.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το καρότο και τον μαιντανό να μαλακώσουν.
Τέλος προσθέτω και τον κιμά
και σοτάρω μέχρι να γίνει καφές ο κιμάς και να ψηθεί.
Καρυκεύστε με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά.
Προσθέστε ένα ποτήρι νερό σκεπάστε και αφήστε μέχρι το νερό να βράσει, προσθέστε την παπρικα και ανακατέψτε.
Χαμηλώστε την φωτιά και σιγοβράστε για άλλο 1-2 λεπτά και η γέμισή σας είναι έτοιμη.
Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά
Βάζουμε περίπου 4 κσ γέμιση σε κάθε κρεπα και διπλώνουμε όλες τις πλευρες αν 2 προς τα μέσα.
Σε 3 πιάτα βάλτε το αλευρι, 2-3 χτυπημένα αυγά, και τριμμένη φρυγανιά.
Πανάρουμε την κρέπα από το αλεύρι το αυγό και την φρυγανιά και αφήνουμε στην άκρη
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι στο τηγάνι και ξεκιναμε να τηγανίζουμε και στις 2 πλευρές μέχρι να χρυσίσουν. Μην βιαζεστε κρατήστε την φωτια χαμηλά.
Βγάλτε τις κρεπες σε μια χαρτοπετσετα να τραβήξει το λάδι.
xrysoskoufaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου