Υλικά
4 κουταλιές λάδι (80 ml).
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
2 μεσαίες πατάτες κομμένες σε κύβους.
Ψιλοκομμένο λάχανο (400 γραμμάρια).
1 καρότο.
3 πράσινες πιπεριές.
Μισή κόκκινη πιπεριά.
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τσίλι (5 γραμμάρια).
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (5 γραμμάρια).
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 5 (γραμμάρια).
Για την σάλτσα.
3 αυγά.
Λείπει λιγότερο από 1 φλιτζάνι γάλα (170 ml).
Λιγότερο από 1 φλιτζάνι γιαούρτι (170 ml).
Μισό ποτήρι λάδι τσαγιού (45 ml).
2,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι (35 γραμμάρια).
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5 γραμμάρια).
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (5 γραμμάρια).
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ (10 γραμμάρια).
1 κουπα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τυρί τριμμένο τσένταρ (200 γραμμάρια).
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διαφανές.
Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες και ανακατεύουμε και σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάχανο, καρότο, πιπεριές και ανακατεύουμε μετά απο κάθε προσθήκη και σκεπάζουμε για 5 λεπτά.
Μετα προσθέτουμε τσίλι, πιπέρι αλάτι και ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για 5 λεπτά, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία μπασίνα χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, γιαούρτι, λάδι και χτυπάμε με ένα συρμα χειρός.
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και αλάτι, πιπέρι , μπεικιν, μαιντανό και ανακατεύουμε όλα μαζι.
Μέσα στο υγρό μείγμα ρίχνουμε μείγμα με τις πατάτες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε. Πασπαλίζουμε εάν έχουμε με πάπρικα και καλύπτουμε με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε να σερβίρουμε.
Subscribe to recipe’s recipes youtube channel here
xrysoskoufaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου