ΥΛΙΚΑ – Για 4 άτομα
1 κιλό χοιρινό για τηγανιά
2 κ.σ. ρίγανη
Χυμό 2 λεμονιών
4 κ.σ μουστάρδα
Αλάτι
1/2 ποτήρι νερό ή λευκό κρασί
4 κ.σ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ – Βήματα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το νερό ή το κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με καπάκι. (Δεν βάζουμε πολύ λάδι γιατί το κρέας μας θα βγάλει το δικό του λίπος.)
Όταν το λάδι κάψει προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης πιρούνας ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές του.
Αφού θωρακίσουμε το κρέας μας τηγανίζοντας το στο λάδι από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε στο τηγάνι το περιεχόμενο του μπολ μας και κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού.
Αφήνουμε την τηγανιά μας να πάρει μια βράση περίπου 10 λεπτά και όταν αρχίζει να πήξει το ζουμάκι της, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη τηγανιά ζεστή. Καλή μας όρεξη!
ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου