Υλικά:
2 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 σφηνάκι ρακί
1 σφηνάκι λάδι
Αλάτι
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κιλό Φρέσκια μυζήθρα
½ ματσάκι δυόσμο
Μέλι
Ζάχαρη
Κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός το αλεύρι.
Διαλύουμε την μαγιά και αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε αλεύρι.
Θέλουμε να πάρουμε μία αφράτη και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος.
Είναι πολύ σημαντικό να φουσκώσει σωστά γιατί από αυτό εξαρτάται πόσο αφράτα θα γίνουν.
Σε ένα μπολ σπάμε με ένα πιρούνι το φρέσκια μυζήθρα και ψιλοκόβουμε τον δυόσμο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε ένα φύλλο και κόβουμε με κουπ στρογγυλά γεμίζουμε με το μείγμα της μυζήθρας.
Κλείνουμε με τα δάχτυλα πλάθοντας ένα τέλειο μπαλάκι στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Τα αραδιάζουμε σε μία ξύλινη αλευρωμένη επιφάνεια και περιμένουμε να ξαναφουσκώσουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
ΌΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
Σε ένα κατσαρολάκι βαθύ και μικρό βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Βάζουμε μέσα τα ανεβατά μας και χαμηλώνουμε έτσι ώστε να ψηθούν σωστά. Γυρνάμε με ένα πιρούνι για να πάρουν από παντού χρώμα.
Τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Το σερβίρισμα
Σε μία πιατέλα κάνουμε ένα βουναλάκι βάζουμε μέλι , σουσάμι κανέλα ή όταν τα βγάλουμε από τη φωτιά τα βουτάμε σε κανελοζάχαρη.
evaparakentaki.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου