Γίνονται περίπου 16 ατομικά μικρά.
Τρώγονται ζεστά, για την ακρίβεια καυτά!
Υλικά
250 ml γάλα χλιαρό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό και 1 κρόκο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
400 γρ αλεύρι
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει
1 βανίλια
70 γρ βούτυρο αγελάδας μαλακό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ελάχιστο αλάτι
Γέμιση
70 γρ βούτυρο αγελάδας μαλακό
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες
4 κουταλιές της σούπας φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Ελάχιστο κορν φλαουρ 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το γλάσο
3-4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
2-3 κουταλιές της σούπας νερό
Διαδικασία
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα πρώτα 4 υλικά μαζί με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Ανακατεύουμε με το σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με πετσέτα για 20 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε με το Κ .
Βάζουμε το γάντζο στο μίξερ και προσθέτουμε τώρα και το βούτυρο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων καλά και με πετσέτα από πάνω και αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα και λίγο περισσότερο.
Χωρίζουμε στα δύο και ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα.
Απλώνουμε από πάνω τα υλικά της γέμισης και κόβουμε το κάθε φύλλο στα 8 .
Τοποθετούμε σε ατομικά φορμάκια και αφήνουμε μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Λιώνουμε τα υλικά για το γλάσο σε κατσαρολακι και με ένα πινέλο αλείφουμε μόλις ψηθούν.
misstastygr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου