Amfipoli News: Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Corn Flour

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Corn Flour

 


Υλικά

1 λίτρο φρέσκο γάλα

6 κουταλιές γεμάτες corn flour

6 κουταλιές ζάχαρη ή περισσότερες

1 πρέζα αλάτι

6 κρόκοι μέτριων αυγών

2 κουταλιές φρέσκο ανάλατο βούτυρο

Οδηγίες

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα µε τη βανίλια και το βάζουμε στη φωτιά για να ζεσταθεί.

Χτυπάμε μέσα σε ένα μπολ µε το σύρµα τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σιγά-σιγά κοσκινίζουμε στα αυγά το corn flour (και το αλεύρι, αν έχουμε χρησιμοποιήσει) και αναμειγνύουμε τα υλικά πολύ καλά .

Προσθέτουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε γρήγορα. Μετά τα προσθέτουμε όλα μέσα στο ζεστό γάλα, εκτός φωτιάς.

Σουρώνουμε το μείγμα μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά να βράσει.

Τότε προσθέτουμε τη βανίλια ή τη φλοίδα λεμονιού.

Ανακατεύουμε την κρέμα πάνω σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και τη μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ. Αφαιρούμε το μπαστουνάκι της βανίλιας ή τη φλοίδα λεμονιού και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά για να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.

Σε αυτό το στάδιο, αν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει βανίλια ή λεμόνι, προσθέτουμε μαστίχα σε σκόνη ή ανθόνερο και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη, ακουμπώντας την πάνω στην επιφάνεια της κρέμας, για να μη δημιουργηθεί κρούστα. Όταν η κρέμα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τη φυλάμε μέσα στο ψυγείο, χωρίς να αφαιρέσουμε τη μεμβράνη, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Μπορεί να διατηρηθεί μέχρι δύο μέρες.

Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, τη βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τη χτυπάμε για λίγο με το σύρμα ή το μίξερ χειρός για να αφρατεύσει.

TIPS

Αν θέλουμε να γίνει πιο πλούσια, χρησιμοποιούμε μισή ποσότητα φρέσκο γάλα και μισή ποσότητα κρέμα γάλακτος.

Αν γίνει πολύ σφιχτή, την αραιώνουμε με λίγο γάλα.

Αν έχει φτάσει στο στάδιο του βρασμού και βλέπουμε ότι δεν έχει πήξει, προσθέτουμε σιγά-σιγά, ανακατεύοντας μία κουταλιά corn flour, διαλυμένη μέσα σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα.

Για να γίνει λεία και ωραία η κρέμα μας πρέπει να τη βράσουμε σε μπεν Μαρί.

ΠΗΓΗ: helengrblog.blogspot.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου