Ανακαλύψτε αυτή τη συνταγή για σπιτική galette des rois που είναι αναμφίβολα καλύτερη και πολύ φθηνότερη από αυτές της αγοράς. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε τη χούφτα αμύγδαλα στο τέλος ακόμα κι αν είναι τόσο καλά!
Υλικά:0
Θα χρειαστείτε δύο φύλλα σφολιάτας γαλλικού τύπου. 00
1 φλ. ζάχαρη άχνη,
100γρ. βούτυρο,
λίγο μπράντι,
2 αυγά,
200 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, αλεσμένα πολύ ψιλά,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και μισό κουταλάκι εσάνς αμυγδάλου.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- 1Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Προσθέτουμε τα 2 αυγά το ένα μετά το άλλο, έχοντας τα ενσωματώσει καλά κάθε φορά. Για να τσιγαριστεί λίγο η γαλέτα, προσθέστε μια χούφτα θρυμματισμένα ολόκληρα αμύγδαλα .
- 2Κόβετε τα φύλλα σε δύο στρογγυλούς δίσκους.Με ένα πινέλο βρέχουμε τις άκρες της ζύμης χωρίς να ξεχειλίσουν προς τα έξω.Στον κάτω δίσκο απλώνετε τη γέμιση
- 3Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου στο κέντρο της ζύμης.
- 4Τοποθετήστε απαλά μια
δεύτερη σφολιάτα πάνω από την πρώτη. Πιέζετε τις άκρες της τηγανίτας με τα δάχτυλά σας ώστε να κολλήσουν καλά και μετά τις διπλώνετε προς τα μέσα μέχρι τη γέμιση για να κλείσει η τελευταία. Πιέστε ξανά τις άκρες με τα δάχτυλά σας και στη συνέχεια τεμαχίστε τις κόβοντάς τις με τη μύτη ενός μαχαιριού. - 5Ανακατέψτε ένα αυγό με ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα και, στη συνέχεια, αλείψτε τη τηγανίτα με αυτό για πρώτη φορά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά το αλείφουμε ξανά. Προσέξτε να μην ξεχειλίσει στα πλαϊνά της γαλέτας κατά το βούρτσισμα, γιατί αυτό θα εμποδίσει τη σφολιάτα να φουσκώσει .
- Να τελειώσωΜε τη μύτη ενός μαχαιριού σχεδιάστε διαγώνιες πάνω στη τηγανίτα, ή όποιο άλλο σχήμα θέλετε (στάχυα, στέμμα κ.λπ.). Ψήνετε στους 240°C για 10 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C για τα τελευταία 20 λεπτά ψησίματος.
cuisine-journaldesfemmes-fr.translate.goog
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου