Amfipoli News: King Cake με αμυγδαλόπαστα

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

King Cake με αμυγδαλόπαστα

 



Ανακαλύψτε αυτή τη συνταγή για σπιτική galette des rois που είναι αναμφίβολα καλύτερη και πολύ φθηνότερη από αυτές της αγοράς. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε τη χούφτα αμύγδαλα στο τέλος ακόμα κι αν είναι τόσο καλά!

Υλικά:0

Θα χρειαστείτε δύο φύλλα σφολιάτας γαλλικού τύπου. 00

1 φλ. ζάχαρη άχνη, 

100γρ. βούτυρο, 

λίγο μπράντι, 

2 αυγά, 

200 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, αλεσμένα πολύ ψιλά, 

ξύσμα από ένα πορτοκάλι και μισό κουταλάκι εσάνς αμυγδάλου. 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. 1
    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Προσθέτουμε τα 2 αυγά το ένα μετά το άλλο, έχοντας τα ενσωματώσει καλά κάθε φορά. Για να τσιγαριστεί λίγο η γαλέτα, προσθέστε μια χούφτα θρυμματισμένα ολόκληρα αμύγδαλα .
  2. 2
    Κόβετε τα φύλλα σε δύο στρογγυλούς δίσκους. 
    Στον κάτω δίσκο απλώνετε τη γέμιση 
    Με ένα πινέλο βρέχουμε τις άκρες της ζύμης χωρίς να ξεχειλίσουν προς τα έξω.
  3. 3
    Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου στο κέντρο της ζύμης. 




  4. 4
    Τοποθετήστε απαλά μια
     δεύτερη σφολιάτα πάνω από την πρώτη. 
    Πιέζετε τις άκρες της τηγανίτας με τα δάχτυλά σας ώστε να κολλήσουν καλά και μετά τις διπλώνετε προς τα μέσα μέχρι τη γέμιση για να κλείσει η τελευταία. Πιέστε ξανά τις άκρες με τα δάχτυλά σας και στη συνέχεια 
    τεμαχίστε τις κόβοντάς τις με τη μύτη ενός μαχαιριού.
  5. 5
    Ανακατέψτε ένα αυγό με ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα και, στη συνέχεια, αλείψτε τη τηγανίτα με αυτό για πρώτη φορά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά το αλείφουμε ξανά. Προσέξτε να μην ξεχειλίσει στα πλαϊνά της γαλέτας κατά το βούρτσισμα, γιατί αυτό θα εμποδίσει τη σφολιάτα να φουσκώσει .
  6. Να τελειώσω
    Με τη μύτη ενός μαχαιριού σχεδιάστε διαγώνιες πάνω στη τηγανίτα, ή όποιο άλλο σχήμα θέλετε (στάχυα, στέμμα κ.λπ.). Ψήνετε στους 240°C για 10 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C για τα τελευταία 20 λεπτά ψησίματος.

cuisine-journaldesfemmes-fr.translate.goog

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου