Ο πρώτος χαλβάς αυτής της Σαρακοστής!
Έχει λίγη ζάχαρη και πετιμέζι. Έχει άρωμα πορτοκαλιού 🍊 και εγκαινιάζει την περίοδο του χαλβά
Από τα πιο εύκολα γλυκά που έχει η κουζίνα μας που μας δίνει άπειρες δυνατότητες...
Υλικά
3/4 ποτηριού ( των 250 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι πετιμέζι
1 ποτήρι ζάχαρη καστανή
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 🍊
3 ποτήρια νερό
100 γρ σταφίδες και κρανμπερις ανάμεικτα
100 γρ καρύδια και φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια 🍊
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα αντικολλητική καβουρδιζουμε σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι στο ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί για περίπου 20 έως 25 λεπτά.
Ρίχνουμε το νερό και το χυμό πορτοκαλιού προσεκτικά και αμέσως τη ζάχαρη και το πετιμέζι.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
Μόλις πήξει αποσύρουμε και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε με κανέλα αν μας αρέσει!
Τρώγεται καυτός
Καλή Σαρακοστή!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου