Amfipoli News: Μπουγάτσα

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Μπουγάτσα



Σε 1 λίτρο γάλα ριχνω 1μιση περίπου φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό, 1κμισο φλιτζάνι ζάχαρη κ σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. 

Κατεβάζω από τη φωτιά ριχνω 1κουτ σούπας βούτυρο κ 2 βανίλιες. Σκέπαζω καλά αφήνω στην άκρη κ ξεκινώ τη διαδικασία για τα φύλλα. 5 πάνω 5κατω. 

Έχουμε ζεστάνει βούτυρο κ ριχνουμε σε κάθε φύλλο.  

Μόλις βάλουμε τα 5 κάτω γύρω γύρω από το ταψί τα διπλωνουμε προς τα μέσα για να βάλουμε την κρέμα. 

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα κ τις άκρες τις μαζεύουμε προς τα μέσα. Ανάμεσα σε κάθε φύλλο έχω ρίξει ζάχαρη κ κανέλα.  Ρίχνουμε το υπόλοιπο βουτυρακι κ χαρακωνουμε όχι μέχρι κάτω απλά για να φεύγει ο αέρας κ ραντιζω με λίγο νερό για να μη σηκωθούν τα φύλλα. Στους 180 για 20 λεπτά. 

Αφήνω να κρυώσει καλά πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα κόβουμε κ έτοιμη να την απολαύσουμε! Ευχαριστώ!!!

  Roula kontou - ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!



Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου