Amfipoli News: Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μία θαυμάσια κοτόσουπα, βήμα – βήμα!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μία θαυμάσια κοτόσουπα, βήμα – βήμα!

 


Έχετε όρεξη για σούπα; Τότε δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από το να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη κοτόσουπα!

Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο σε 4 κομμάτια
30ml. ελαιόλαδο
300gr. ρύζι καρολίνα
χυμό απο 2 λεμόνια περίπου
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
1 κύβο λαχανικών προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητος στο μάτι της κουζίνας, βάζουμε μέσα τα κομμάτια από το κοτόπουλο, νερό μέχρι να καλύψουμε το κοτόπουλο, και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λάδι, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, και πιπέρι. Ανάβουμε την κουζίνα σε δυνατή φωτιά.

Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει, περίπου 15 λεπτά σε χύτρα ταχύτητος και για περίπου 1 ώρα σε απλή κατσαρόλα.

Μετά από αυτόν τον χρόνο βρασίματος, βγάζουμε το καπάκι και με μία κουτάλα παίρνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ.

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ρίχνουμε χυμό από μισό λεμόνι και το βάζουμε στο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε άλλη μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, βάζουμε πάνω της ένα σουρωτήρι και αδειάζουμε το περιεχόμενο από την πρώτη κατσαρόλα με το ζουμί από το κοτόπουλο.

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε φωτιά μέτρια προς δυνατή, και όταν αρχίσει να βράζει το ζουμί, ρίχνουμε το ρύζι, λίγο αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και λίγο χυμό από λεμόνι. Χρειάζονται περίπου 15 με 20 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι.

Οσο βράζει το ρύζι, προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η παρασκευή του αυγολέμονου. Σπάζουμε τα αυγά σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε χυμό από λεμόνι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά, να αφρατέψει το μίγμα.

Αφού η κοτόσουπα στην κατσαρόλα με το ρύζι έχει βράσει καλά, χαμηλώνουμε την φωτιά στην κουζίνα και με μία κουτάλα ρίχνουμε ζουμί από την κοτόσουπα στο μπωλ με το αυγολέμονο, χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ το αυγολέμονο.

Μετά από λίγο, αδειάζουμε το μίγμα με το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε.

Μετά και από αυτό το βήμα, η κοτόσουπα μας είναι έτοιμη και μπορείτε να σερβίρετε!

Δες την εκτέλεση στο βίντεο παρακάτω:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου