Amfipoli News: Προφιτερόλ Kinder Bueno

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Προφιτερόλ Kinder Bueno



Και σε ποιον δεν αρέσουν τα προφιτερόλ; Σε όλους μας! Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν αυτή η απίθανη γεύση ενός μέσου προφιτερόλ μπορεί να απογειωθεί και άλλο… Δείτε την συνταγή που ακολουθεί και δεν θα χάσετε…

ΥΛΙΚΑ

-750 γρ. γάλα
-75 γρ. κακάο
-75 γρ. αλεύρι
-190 γρ ζάχαρη
-1 κ.σ. άλειμμα bueno
-2 συσκευασίες σοκολάτα kinder bueno
-σουδάκια
-κρέμα ζαχαροπλαστικής
-7 κ.γ. άλειμμα bueno

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στην φωτιά και ρίχνουμε τα 190 γραμμάρια ζάχαρης, 75 γραμμάρια κακάο, 75 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ, 750 γραμμάρια γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει, προσθέτουμε 1 κ.σ. άλειμμα μπουένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι. Βάζουμε από πάνω ένα σελοφάν και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Στην συνέχεια, γεμίζουμε ένα κορνέ με την κρέμα ζαχαροπλαστικής μας και ρίχνουμε την κρέμα μέσα σε πλαστικά σκεύη για ατομικά γλυκάκια, όπως στο βίντεο, φτιάχνοντας τον πάτο για τα προφιτερόλ μας. Έπειτα, προσθέτουμε μερικά σουδάκια πάνω από την κρέμα και μερικά κομμάτια bueno, βυθίζοντας τα ελαφρώς στην κρέμα.

Ταυτόχρονα, ζεσταίνουμε 7 κ.γ  άλειμμα bueno στον φούρνο μικροκυμάτων. Στην συνέχεια, με την βοήθεια ενός κουταλιού, ρίχνουμε το άλειμμα πάνω από τα σουδάκια, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.

Βγάζουμε το μπολ με το μείγμα σοκολάτας από το ψυγείο και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε λίγο από το μείγμα σοκολάτας πάνω από την κρέμα bueno. Έτοιμα τα προφιτερόλ μας!

Για διακόσμηση μπορούμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας να τοποθετήσουμε ένα κομματάκι kinder bueno!

Καλή απόλαυση! Δείτε την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου