Πετάξτε το τώρα: Μην χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά αυτό το λάδι στο τηγάνισμα
Τα αποτελέσματα μια βρετανικής μελέτης ανατρέπουν αυτά που πιστεύαμε ως τώρα για ταλάδια και τα βούτυρα στοτηγάνισμα. Παράλληλα,δείτε το κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι πάνω σου την ώρα που τηγανίζεις πατάτες!
Στο Leicester οι κάτοικοι συμμετείχαν εθελοντικά σε πείραμα του τοπικού τους Πανεπιστημίου αναφορικά με το τηγάνισμα τροφών σε διαφόρων ειδών λίπη, δηλαδή σε διάφορα λάδια και βούτυρα. Έτσι, έγιναν πειράματα για το τηγάνισμα με ηλιέλαιο, σπορέλαιο, αραβοσιτέλαιο, λάδι από ελαιοκράμβη, ελαιόλαδο (παρθένο και μη) και λίπος χήνας.
Οι συμμετέχοντες, αφότου τηγάνιζαν στα σπίτια τους για κάποιες μέρες με ένα συγκεκριμένο τύπο λίπους, έστειλαν αυτό που έμεινε στο τηγάνι στα εργαστήρια του Leicester School of Pharmacy στο De Montfort University of Leicester, όπου ο καθηγητής Martin Grootveld και η ομάδα του ανέλυσαν τις διαφοροποιήσεις που είχε υποστεί κάθε λίπος από τις υψηλές θερμοκρασίες στο τηγάνισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου