Υλικά:
300 ml νερό
10 γρ φρέσκια μαγιά
Περίπου 500 γρ αλεύρι
1 κουτ. αλατι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. λάδι
1 κ.γ. κονιάκ…
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μαγιά, το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, 2 κ.σ. αλεύρι. Περιμένοντας να αφρίσει. Σε ένα μπολ βάζουμε περίπου 450 γρ αλεύρι, αλάτι, λάδι, προσθέτουμε τη μαγιά, το κονιάκ (μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά βοηθάει να μην απορροφηθούν πολλά λιπαρά στο τηγάνισμα). Ζυμώνουμε μια πολύ απαλή, ελαφρώς κολλώδη ζύμη. Βάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη, το αφήνουμε στο ψυγείο και το πρωί το βγάζουμε και το τηγανίζουμε.
Αν αποφασίσετε να τα φτιάξετε αμέσως, βάλτε το σε ζεστό μερος 30-40 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Από τη ζύμη κόβουμε ένα μικρό κομμάτι, το οποίο τεντώνουμε να πάρει το επιθυμητό σχήμα (στη μέση του κομματιού ζύμης πρέπει να υπάρχει μια τρύπα) και το τοποθετούμε σε πολύ καυτό λάδι και τηγανίζουμε και απο τις 2 πλευρές.
Πολύ αφράτα και νόστιμα μαλακά! Μπορεί να σερβιριστεί με μέλι ή μαρμελάδα!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου