ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1 μισή ποτήρι νερό 1 φλυτζανακι του ελληνικού καφέ λάδι σπορελαιο 1 κουταλακι μαγιά σκόνη λίγο αλάτι και λίγο ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας ξύδι αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μας μαλακή.
Αφηνουμε να ξεκουραστεί καμία ώρα.Ανοιγω μπαλάκια ίσα με 1 μπαλάκι του τένις και κάνω φυλλαράκι αλείφοντας με βιταμ το κόβω σε σχήμα ηλίου και διπλώνω.Αφηνω στο ψυγείο τυλιγμένο σε σακούλα.
Εκτέλεση :
Για την βρασμένη κολοκύθα αφού την πάτησα καλά να φύγουν τα νερά έβαλα μέσα τριμμένο καρύδι μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη η και περισσότερο οσό γλυκό το θέλετε 1 φλυτζανι σιμιγδάλι ψιλό λίγο λάδι.κανελα γαρύφαλλο 1 βανίλια για άρωμα….
αν θέλετε και σταφίδες
.Ανοιξα τα φύλλα μου και έκοψα σε 3 λωρίδες και έβαλα στη σειρά κολοκυθι και τυλιξα σε μπαστούνι.
Εψησα σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδισει.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου