Amfipoli News: Χαλβάς

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Χαλβάς

 


Γι αυτό το μέγεθος φόρμας περιπου  25εκατ έχω καβουρδισει 3 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό και 3 ψιλό, 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο, 1 φλυτζάνι ηλιέλαιο, με αμύγδαλα, 2 ξυλάκια κανέλα και ξύσμα από ένα πορτοκαλι. 

Έχω ετοιμάσει και το σιρόπι 3 φλυτζάνια ζάχαρη,  3νερο και τον χυμό από το ένα πορτοκαλι.  

Μόλις καβουρδιστει το σιμιγδάλι ριχνω σιγά σιγά προσεχτικά το σιρόπι και ανακατεύω καλά. 

 Χωρίζω το μείγμα κ στο μισό ριχνω 2 κουταλιές κακάο.

 Στρωνω το ένα μείγμα στη φόρμα καλά και από πάνω το άλλο. Αφηνω βα κρυώσει πολύ καλά για να το βγάλω από τη φόρμα. 

Ευχαριστώ πολύ!    

 Roula kontou ! ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου