Κρέμα-Σοκολάτα
Σήμερα, θέλω να σας δώσω μια υπέροχη συνταγή για μία κρέμα που θα σας κάνει να πείτε τέτοια γεύση δεν έχω ξαναφάει. Με τη μεταξένια συνοχή της , θα είναι το αγαπημένο σας επιδόρπιο γάλατος και σοκολάτας. Σας προτείνω να το δοκιμάσετε.
Υλικά
125 g μαργαρίνης ή βούτυρο
1 ποτήρι αλεύρι
1 λίτρο γάλα
Δύο δάχτυλα λιγότερη ζάχαρη από 1 ποτήρι
Για την πουτίγκα σοκολάτας.
2,5 ποτήρια γάλα
1,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας Κορν φλαουρ
2,5 κουταλιές της σούπας κακάο
60 ml ζάχαρη
60 ml νερό
60 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλέυρι μέσα στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα να γίνει μία σφιχτή μάζα.
Αρχίζουμε τώρα και προσθέτουμε σιγα σιγα το γάλα και ανακατεύουμε και μόλις διαλύσουν όλα προσθέτουμε την ζάχαρη και πάλι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και να πηξει το μείγμα σε κρέμα και κατεβάζουμε από την φωτιά ενω το ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
Αδειάζουμε την κρέμα μεσα στα μπολάκια (περίπου 2 κουτάλες κρέμα σε κάθε μπολάκι) και αφήνουμε στην άκρη.
Για την πουτίγκα σοκολάτας
Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, αλεύρι, κορν φλαουρ, κακάκο, ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν όλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σοκολάτα σε κρέμα.
Προσθέτουμε και την σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει και παίρνουμε μια τέλεια κρέμα.
Ρίχνουμε μέσα στο σοκολατενιο μείγμα το νερό και χτυπάμε με ένα μπλεντερ χειρός οπότε κρέμα γίνετε βελούδινη.
Μοιράζουμε 2 κουταλες κρέμα σοκολάτα σε καθε μπολάκι και την ισιώνουμε.
Πασπαλίζουμε απο πάνω με σκόνη σοκολάτας ή κανέλα
xrysoskoufaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου