Με αφορμή τον καιρό που ανοίγει σιγά σιγά εμείς ψάξαμε να βρούμε μια αρκετά εύκολη συνταγή την οποία πρέπει να δοκιμάσετε καθώς χρειάζεστε μόλις πέντε υλικά.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα άκρως δροσερό γλυκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου καθώς το φτιάξετε σε χρόνο dt αφού η κρέμα καραμελέ με άρωμα λεμόνι αναμφίβολα θα σας ξετρελάνει. Δείτε επίσης πως μπορείτε φτιάξετε το πιο γευστικό κέικ λεμόνι με σιρόπι σε περίπτωση που σας περίσσεψαν λεμόνια.
Η κρέμα καραμελέ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Πώς να φτιάξεις την κρέμα καραμελέ
Υλικά Συνταγής
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά (μετρήστε το στο κουτί του ζαχαρούχου) φρέσκο γάλα
1 λεμόνι (φλούδες)
3 βανίλιες
6 αυγά
Για την κρέμα καραμελέ, ζεσταίνουμε το φρέσκο και το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις φλούδες του λεμονιού. Ρίχνουμε τις 3 βανίλιες.
Αφήνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, να πάρει βράση. Σε μπολ σπάμε τα 6 αυγά και τα χτυπάμε απαλά με το σύρμα, να διαλυθούν. Δεν θέλουμε να αφρίσουν.
Προσεκτικά, με μία κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το ζεστό μείγμα γάλακτος στα αυγά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Συνεχίζουμε έτσι ώστε να ρίξουμε όλο το γάλα στα αυγά.
Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Διαλύουμε 1/2 κούπα ζάχαρη με 3 κουτ. σούπας νερό σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να καραμελώσει. Όταν πάρει χρώμα καφέ τη βγάζουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στη φόρμα. Προσθέτουμε και το μείγμα της κρέμας.
Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί με νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση της φόρμας και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς C.
Τη βγάζουμε και αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο. Την αναποδογυρίζουμε την επόμενη μέρα. Προηγουμένως, βυθίζουμε τη φόρμα σε μεγαλύτερο σκεύος με βραστό νερό, για να μαλακώσει η καραμέλα και να πέσει εύκολα η κρέμα.
Πως φτιάχνω ζαχαρούχο γάλα στο σπίτι
- Χρειαζόμαστε φρέσκο αγελαδινό γάλα και ζάχαρη. Για κάθε φλιτζάνι φρέσκο γάλα, χρειαζόμαστε 1/4 φλ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, όποτε υπολογίζουμε πόση ποσότητα θέλουμε να φτιάξουμε ανάλογα τις ανάγκες μας.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα, μικρή με αντικολλητική βάση, το φρέσκο γάλα με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
- Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να αρχίσει να βράζει και να πυκνώνει.
- Το χρώμα που θα πάρει από το καραμέλωμα της ζάχαρης θα είναι αχνό κίτρινο και η σύσταση του θα γίνει ακριβώς όπως του ζαχαρούχου γάλακτος.
- Αφού φτάσει στην πυκνότητα που θέλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Να θυμάστε ότι όσο θα κρυώνει θα πυκνώνει περισσότερο η σύστασή του.
Από το Argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου