Υλικά
3 αυγά
1 ποτήρι λάδι (125 ml)
1 ποτήρι γιαούρτι ή γάλα (125 ml)
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ (10 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (8 γρ.)
2 φλιτζάνια αλεύρι (130 γρ.)
Λαχανικά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
μισή ντομάτα
μισό κρεμμύδι
1 πρέζα μαϊντανό
4 κλωναράκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πατάτα
100 γρ τυρί φέτα
Από πάνω
τυρί τσένταρ (100 γρ.)
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά , προσθετουμε το λάδι γιαούρτι, μπεικιν παουντερ , αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατευουμε με το συρμα να πάρουμε ένα πηχτό χυλό σαν ζυμη.
Ψιλοκοβουμε όλα τα λαχανικά , τριβουμε στο χοντρό την πατάτα.
Πρσθέτουμε τα λαχανικά στον πηχτό χυλό.
Στύβουμε την πατατα να φυγουν υγρα και την βάζουμε και αυτην στο χυλό και ανακατευουμε καλα με ένα κουταλι.
Απο πάνω ριχνουμε την τριμμένη φέτα και ξανα ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ και αδειαζουμε το μείγμα και ισιωνουμε.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσενταρ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά να παρει ωραίο χρώμα. Βγαζουμε αφηνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου