ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον πάτο του πυρέξ μια σειρά φρυγανιες (σύνολο 20)
Βράζουμε ένα ΣΙΡΌΠΙ με 1 και 1/2 ποτήρι νερό και 1και 1/2 ποτήρι ζάχαρη για 4 λεπτά
Σιροπιαζω όπως είναι καυτό τις φρυγανιές σιγα-σιγα
Κάνουμε μια ΚΡΕΜΑ:
Παίρνουμε 1 λίτρο γάλα φρέσκο
Βάζουμε σε ένα μπολακι 4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ με 2 κ.σ.γεματες αλεύρι και ρίχνουμε λίγο γάλα από το λίτρο
Τα ανακατεύουμε
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με 5 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθεί
Ρίχνουμε το μίγμα και ανακατεύουμε
Μόλις πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα της 1 βανίλια και 50 γρ βούτυρο ανακατεύουμε για 2 λεπτά και όπως είναι καυτή την ρίχνουμε με προσοχή πάνω στις φρυγανιες
Βάζουμε πάνω στην κρέμα διάφανη μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Ετοιμάζω την ΣΑΝΤΙΓΎ:
Χτυπάμε 1 μορφατ μεταλλικό κουτί με 200 γρ άχνη ζάχαρη και 2 κ.σ.γαλα φρέσκο
Και τελειώνουμε βαζοντας την πάνω στην κρύα κρέμα αφού βγάλουμε την διάφανη μεμβράνη
Διακοσμουμε με φυστίκι
Και το βάζουμε στο ψυγείο
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου