Μια κρέμα φούρνου με κεράσια , από το περιοδικό @glykesalchimies_official και τον @steliosparliaros .
Με μπόλικα αυγουλάκια , γάλα και κρέμα γάλακτος. Εύκολη συνταγή , όχι τόσο όμορφη η εμφάνιση αλλά ντελικάτη στη γεύση της.
Αν την ψήσετε σε ατομικά σκεύη θέλει ψήσιμο περίπου 25 λεπτά. Χρησιμοποιούμε καλύτερα βραστό το νερό στο ταψί.
Δείτε τα υλικά
Υλικά
700 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ γάλα φρέσκο πλήρες
2 αυγά
8 κρόκοι αυγών
170 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ κεράσια φρέσκα απύρηνα
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε πριν βράσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τους κρόκους και τη ζάχαρη ( βάλτε και μια βανίλια) με το σύρμα.
Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό μίγμα σταδιακά.
Ανακατεύουμε καλά και ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τα κεράσια.
Ψήνουμε βάζοντας την τάρτα σε ταψί με νερό να φτάσει μέχρι τη μέση.
Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Τα ατομικά θέλουν λιγότερο.
misstastygr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου