Amfipoli News: Σοκ από τη Eurostat: Η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην ΕΕ τον Απρίλιο

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Σοκ από τη Eurostat: Η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην ΕΕ τον Απρίλιο

 


Στην Ελλάδα καταγράφηκε τον Απρίλιο το υψηλότερο ποσοστό αύξησης της υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Με μέσο ευρωπαϊκό όρο το 10% στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα, η Ελλάδα εμφάνισε για τον Απρίλιο ποσοστό 28%, όπως αναφέρεται σε έκθεση της Eurostat.

Απέχει σημαντικά

Στο γράφημα που ακολουθεί, η Ελλάδα (με πράσινο χρώμα) φαίνεται να απέχει σημαντικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με την έντονα ανοδική πορεία να έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2021.

Μηνιαία υπερβάλλουσα θνησιμότητα σε Ελλάδα – Ευρωπαϊκή Ενωση

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ευρωπαϊκή Eνωση ανήλθε τον Απρίλιο στο 10%, αυξημένη κατά 6% σε σχέση με τον Μάρτιο και κατά 8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Το υψηλότερο ποσοστό εξαμήνου καταγράφηκε τον Νοέμβριο (26%), κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος.

Τα υψηλότερα ποσοστά στην Ελλάδα

Τα ποσοστά ποικίλλουν από χώρα σε χώρα: στη Σουηδία καταγράφηκαν τιμές κατά 5% μικρότερες από τον μέσο όρο της τριετίας 2016 – 2019, ενώ στη Λετονία υπήρξε αύξηση (3%), όπως συνέβη και στην Εσθονία, στη Βουλγαρία και στη Σλοβακία (4% σε όλες).

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (+28%), ενώ σε μία σειρά από χώρες – μέλη (Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Αυστρία) εμφανίζεται αύξηση 18% και 19%.

Μεγάλη αύξηση είχε καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Eνωση και τον Απρίλιο του 2020 (25%), τον Νοέμβριο του 2020 (40%) και τον Απρίλιο του 2021 (21%).

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου