Amfipoli News: Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!

 


Κατά τη διάρκεια του 2019, ο Ελβετός αρχαιολόγος κ. Traugott Huber δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για τους πιθανούς τόπους ταφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Όμως το βιβλίο έχει και εκτενή αναφορά, στις πρώτες 100 !! σελίδες, στον τάφο της Αμφίπολης.

Σε αυτούς ο κ. Traugott Huber καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο τάφος κατασκευάστηκε αρχικά για να φιλοξενήσει το νεκρό σώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου! (τις περισσότερες από τις 100 πρώτες σελίδες που είναι αφιερωμένες σε αυτό το θέμα μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ .https://books.google.gr/books?id=K7eIDwAAQBAJ........)

Ο ιστορικός τέχνης και αρχαιολόγος δρ. Antonio Corso που είναι μέλος της ανασκαφικής ομάδας έχει ήδη δημοσιεύσει μια σημαντική άρνηση εκφρασμένων απόψεων στο βιβλίο του Traugott Huber για το ζήτημα του τάφου της Αμφίπολης (δείτε εδώ https://www.academia.edu/38966825/Review_1_......).

Είμαστε επίσης σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο διάσημος αιγυπτιολόγος κ. Andrew Michael Chugg και συγγραφέας του best seller του 2004 "The Lost Tomb of the Alexander the Great" πιστεύει ότι ο Huber βασίζεται στη δική του έρευνα και ιδέες και γενικά θεωρεί το βιβλίο αναξιόπιστο. Η ακαδημαϊκή συζήτηση για το μεγαλύτερο ταφικό συγκρότημα του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου έχει ανέβει για τα καλά, αλλά δυστυχώς με την απουσία επίσημων δημοσιεύσεων από την ανασκαφική ομάδα. Ο Ελβετος αρχαιολογος αφιερωσε 100 σελιδες για το μνημειο του Καστα , σε πολυτελη εκδοση 300 σελιδων που κοστιζει 72 ευρω !!! ενω η αρχαιολογος που ανεσκαψε το μνημειο εχει βαφτισει "βιβλιο" μια εκθεση υποθεσεων που χωρις τις φωτογραφιες εχει 4 σελιδες κειμενου....τα συμπερασματα δικα σας......

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Θα επιστρέψουμε για αξιολόγηση του βιβλίου του κ. Traugott Huber αφού χρησιμοποίησε μερικές από τις αποκλειστικές μας έρευνες για τον τάφο χωρίς καν να μας αναφέρει...

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου