Συστατικά:
Για την ζύμη
Αλεύρι – 700 g
Γάλα – 350 ml
Ζάχαρη – 75 g,
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Μαγιά (έχω φρέσκια) – 40 g, 12 g ξερη
Αυγό – 1
Λιωμένο Βουτυρο – 100 g
Γεμιση:
Μυζήθρα ανάλατη Κρήτης – 500 – 600 g
Ζάχαρη – 100 g και ζάχαρη βανίλιας – 20 g
Αυγό – 1
Γιαουρτι – 2 κουταλιές της σούπας.
Ξυσμα λεμονιού, μπορείτε και σταφίδες
Επικάλυψη:
Αλεύρι – 100 g
Ζάχαρη – 100 g
Λιωμένο βούτυρο – 50 γρ.
Επιπλέον: 1 αυγό + 1 κ.γ. γάλα
Εκτέλεση
Για την επικάλυψη στο τέλος:
Προσθέστε ζάχαρη στο κοσκινισμένο αλεύρι. Τρίψτε το βουτυρο σε έναν τρίφτη. Και τα τρίβουμε όλα σε μικρά ψίχουλα.
Ετοιμάστε την μαγια της ζύμης.
Ζεσταίνετε ελαφρώς περίπου. 50 ml γάλα (της συνολικής ποσότητας). Διαλύουμε μέσα μια κουταλιά ζάχαρη και φρέσκια
ή ξερή μαγιά (μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα) Ανακατεύουμε όλα καλά. Το αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος
μέχρι να αρχίσει να φουσκώσει.
Χτυπάμε με σύρμα το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό και τα προσθέτουμε στο κοσκινισμένο
αλεύρι. Προσθέστε την μαγια. Ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκωσει περίπου 1,5 ωρα
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:.
Στην μυζήθρα προσθέτουμε το γιαουρτι, τη ζάχαρη, την βανιλα, το ξύσμα λεμονιού, τις σταφίδες, το αυγό και χτυπάμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια (έχω 20 κομμάτια των 65 γρ.) και σχηματίζουμε μπαλάκια. Βάλτε σε ένα ταψί και αφήστε να φουσκώσει για 30 λεπτά. Σε κάθε μπάλα, χρησιμοποιώντας τον πάτο του ποτηριού, κάντε βαθουλώματα.
Αλείφουμε με αυγό και γάλα. Στη συνέχεια σε κάθε λακουβίτσα απλώνουμε γέμιση τυριού (περίπου 1 κ.σ.).
Πασπαλίζουμε με το μειγμα που φτιάξαμε για την επικάλυψη. Ψήνουμε στους 180°C, περ. 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου