Amfipoli News: Παραδοσιακό ρεβανί ινδοκάρυδο με γκανάζ σοκολάτας...

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Παραδοσιακό ρεβανί ινδοκάρυδο με γκανάζ σοκολάτας...



Για το σιρόπι:

-1500 γρ. ζάχαρη

-1100 γρ. νερό

-3 φέτες λεμόνι 

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να βράζει και γίνει διάφανο (έχει διαλυθεί η ζάχαρη), κατεβάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε το σιρόπι 3-4 ώρες να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το ρεβανί:

-1,5 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι (300 γρ.)

-1,5 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

-1,5 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

-1 φακελάκι μπέικιν

-4 αυγά μεγάλα

-240 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου (όχι σοφτ βούτυρο, ούτε μαργαρίνη)

-2 βανίλιες

-ξύσμα από 1 λεμόνι

-1,5 φλιτζανάκι (του ελληνικού) ινδοκάρυδο

-μία πρέζα αλάτι (Το αλάτι δίνει μια ισορροπία στη γεύση.)

-Ανακατεύετε το ινδοκάρυδο με 2-3 κουταλιές απ' το αλεύρι (ώστε το ινδοκάρυδο να διανεμηθεί ομοιόμορφα στο ρεβανί, και να μην κολλήσει στον πάτο).

-Ανακατεύετε το υπόλοιπο αλεύρι με το μπέικιν.

-Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά στο μίξερ, ανεβάζοντας σταδιακά ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει.

-Ρίχνετε στη συνέχεια τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα (πρώτα να απορροφάται το ένα κι ύστερα να ρίχνετε το επόμενο).

-Χαμηλώνετε ταχύτητα στο μίξερ (στο 1-2), και κουταλιά-κουταλιά ρίχνετε εναλλάξ το αλεύρι και το σιμιγδάλι. 

-Ρίχνετε στη συνέχεια το ξύσμα, τις βανίλιες και το ινδοκάρυδο, και ανακατεύετε. Ρίχνετε και το αλάτι και ανακατεύετε.

-Σ' ένα καλά βουτυρωμένο ταψί αδειάζετε το μείγμα, και κουνάτε το ταψί ώστε να διανεμηθεί ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί ή το στρώνετε μ' ένα κουτάλι.

-Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 175 βαθμούς, στον αέρα στη μεσαία υποδοχή.

-Μόλις το γλυκό βγει καυτό απ' το φούρνο, με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνετε μαχαιριές σε όλο το γλυκό, ώστε το σιρόπι να πάει παντού. (Δεν το κόβουμε σε κομμάτια πριν το σιροπιάσουμε, όπως κάνουμε με τα άλλα σιροπιαστά, γιατί έχουμε να βάλουμε και τη γκανάζ από πάνω). 

-Σιροπιάζετε κουταλιά-κουταλιά με μια κουτάλα και από χαμηλά, όχι απότομα και από ψηλά, για να μην “ξεφλουδίσει”, να μη φύγει η κρούστα του γλυκού.

-Αφήνετε λίγη ώρα να απορροφήσει το σιρόπι.

-Όταν το γλυκό κρυώσει, ετοιμάζετε τη γκανάζ...

Για τη γκανάζ

-250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

-200 ml κρέμα γάλακτος (πλήρη)

-Σπάτε την κουβερτούρα σε κομμάτια.

-Βάζετε την κρέμα γάλακτος σ' ένα κατσαρολάκι. Μόλις πάρει μια βράση, κατεβάζετε το κατσαρολάκι απ' τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

-Περιχύνετε το γλυκό με τη γκανάζ και μ' ένα κουτάλι τη στρώνετε ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με ινδοκάρυδο.







Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου