Για σήμερα έχουμε ακόμα μία αγαπημένη συνταγή για παγωτό που θα αρέσει σε όλους. Οπωσδήποτε δοκιμάστε την! Θα αρέσει τόσο στους μεγάλους όσο και στους μικρούς μας φίλους και είναι από τα πιο νόστιμα επιδόρπια μετά από ένα καλοκαιρινό γεύμα!
Υλικά
250 γρ μπισκότα digestive
125 γρ βούτυρο
150 γρ πραλίνα φουντουκιού
500 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ ζαχαρούχο γάλα
λίγη μερέντα
10 στικ bueno
Νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Αρχικά, αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Κατόπιν, τα απλώνουμε σε αποσπώμενη φόρμα 26 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί.
Έπειτα, σκεπάζουμε τα μπισκότα με την πραλίνα φουντουκιού.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το κρύο ζαχαρούχο γάλα.
Κόβουμε σε κομμάτια 6 στικ bueno, τα οποία ρίχνουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, με μία σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα και στολίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα bueno και τις νιφάδες σοκολάτας, όπως φαίνεται στο βίντεο παρακάτω.
Τέλος, βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση! Θα γίνει από τα αγαπημένα παγωτά σου αυτό το καλοκαίρι!
Δες την συνταγή βήμα βήμα στο παρακάτω βίντεο:
xrysessyntages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου