Amfipoli News: Τυρόπιτα χωρίς φύλλο, ετοιμη σε λίγα μόνο λεπτά

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο, ετοιμη σε λίγα μόνο λεπτά



Γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, για να την απολαύσετε ως πρωινό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας με ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

Υλικά συνταγής

600 γρ. τυρί φέτα

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

4 αυγά

1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλ. τσαγιού γάλα

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

¼-½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1-1½ κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα τυχόν πολλά υγρά για 10 λ.

Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ.

βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σταδιακά, λίγο τη φορά, αναδεύοντας με σπάτουλα μετά από κάθε προσθήκη. Όταν ενσωματωθεί προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα. (Αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι).

Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε κυβάκια και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.

youweekly.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου