Το κέικ της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα και σοκολάτα είναι «εθισμός»! Η συνταγή με υλικά που έχουμε όλες και θα γίνει ανάρπαστη! Βήμα – βήμα η τεχνική…
Πλούσιο και λαχταριστό κείκ για μικρούς και μεγάλους…
Υλικά:
(16 μερίδες) Χρόνος προετοιμασίας 15′, χρόνος ψησίματος 50′
1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
2 κούπες ζάχαρης
2 αυγά
1 κουταλάκι εσάνς πικραμίγδαλο ή ξύσμα πορτοκάλι
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1 1/2 κουταλάκι ξίδι
1 1/2 κούπας γιαούρτι = 400 γραμ
1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρησεις
3/4 κούπας κακάο
1 1/2 κουταλάκι σόδας
-κανέλα προαιρετικά
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι ν’ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αβγά και τις εσάνς και χτυπάμε να ενσωματωθούν για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε το ξίδι και το γιαούρτι και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα και τ’αδειάζουμε στο μίξερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 2 λεπτά σε δυνατή τα΄χύτητα.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 50′ στους 180 βαθμούς.
Αφού βγάλουμε το κέικ, το περιχύνουμε με σοκολατένιο fudge, για το οποίο χρειαζόμαστε:
2/3 κούπας ζάχαρη,
1/3 κούπας νερό,
2 κούπες σοκολατένιες νιφάδες,
λίγη βανίλια ή εσάνς πορτοκαλιού.
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ομοιοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το γλάσο και το περιχύνουμε στο κέικ!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου