Amfipoli News: ΚΕΙΚ γιαουρτιού με πορτοκάλι και σοκολάτα

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΕΙΚ γιαουρτιού με πορτοκάλι και σοκολάτα

 


Το μόνο πού θα χρειαστείς ένα μπολ και σύρμα (που Χτυπάμε τά αυγά) και τα υλικά σέ θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά!

250γρ. αλευρι πού φουσκώνει μόνο του ΑΠ

4 αυγα

250γρ. ζαχαρη

200γρ.γιαουρτι πρόβειο ανακατεύουμε με δύο κσ.γαλα(50ml.) και λίγο χυμό λεμονιού (από μισό λεμόνι)

160γρ.ελαιολαδο

150 γρ σοκολάτα κουβερτουρα ψιλοκομμένη.

1 βανιλια.

2 πορτοκαλια…. τό ξύσμα.

μια πρέζα αλάτι.

Εκτέλεση!

Κοσκινίσουμε το αλεύρι σέ ένα μπολ και το ανακατεύουμε μαζί με το αλάτι.

Σε ένα μπολ χτυπαμε για λίγο την ζάχαρη με το  ελαιόλαδο με το σύρμα, μετά ένα ένα τα αυγά, την βανίλια ανακατεύοντας, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και σιγά σιγά με δόσεις το αλεύρι μέχρι να πάρει το μείγμα όλο το αλεύρι…. μετά Την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε απαλά απαλά το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης.


Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ που έχω στρώση λαδόκολλα…. τό χτυπάμε δύο φορές για λίγο στο πάγκο τής κουζίνας και ψήνουμε σε προθέρμανση φούρνου στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50λεπτα …. και δοκιμάζουμε το κέικ με ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με γλάσο ή ζάχαρη άχνη

Για το γλάσο:

Ένα φλιτζάνι ζάχαρη άχνη κοσκινισμένο και χυμό από μισό πορτοκάλι και το βλέπουμε πόσο ρευστό θέλουμε τό γλάσο και το διορθώνουμε με  χυμό ή ζάχαρη.
Tip!! στο μπολ πού έχω τό αλεύρι ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μετά το ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα….. ή το ανακατεύουμε με μια κσ.αλευρι την σοκολάτα.

ΠΗΓΗ: Labrini Brakai 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου