Ταραμοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο. Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
- 2 κουτ. σούπας κοφτές ταραμάς λευκός (καλής ποιότητας )
- 1 πατάτα μεγάλη καθαρισμένη και τριμμένη
- 2 φέτες ψωμί χωριάτικο μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό (χωρίς τις κόρες )
- 1 φλιτζάνι άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1/2 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Διαλύουμε τον ταραμά στο ανθρακούχο νερό.
- Τον ρίχνουμε σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το ψωμί μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
- Στο τέλος προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι να αποκτήσουμε ένα μίγμα που να είναι εύπλαστο.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κεφτέδες.
- Τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 -30 λεπτά.
- Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
athensmagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου