Amfipoli News: Γλυκιά πίτα με γάλα και σταφίδες

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Γλυκιά πίτα με γάλα και σταφίδες



  Όσο πλησιάζουν οι μέρες για το Πάσχα, εκτός από νηστίσιμες συνταγές, θα σας δίνω και συνταγές για το τραπέζι της Λαμπρής.

Αυτή η συνταγή νομίζω είναι ότι πρέπει για τον απογευματινό καφέ, μετά το γιορτινό τραπέζι και τον απαραίτητο υπνάκο 

 Γλυκιά πίτα με γάλα και σταφίδες

Μια πλούσια και απολαυστική γαλατόπιτα που οι σταφίδες την κάνουν εντυπωσιακή και στην εμφάνιση. Μπόλικη βανίλια για άρωμα αλλά και ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού!

Τη συνταγή υπογραφεί η T. Webb.

Υλικά

9 φύλλα κρούστας

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδας

5 κούπες ( δοσομετρικές) γάλα

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

4+2 = 6 αυγά

1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

2 βανιλιες

Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι

3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή

 Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ τα 4 αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μέχρι να ζεσταθεί καλά σχεδόν να βράσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μην σβολιάσει.

Ρίχνουμε και τα αυγά με τη ζάχαρη που έχουμε χτυπήσει με το μίξερ και ανακατεύουμε συνεχώς.

Μεταφέρουμε πάλι στη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά.

Αποσύρουμε και ρίχνουμε τη βανίλια και τα ξύσματα και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και τις σταφίδες.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας και τα 7 φύλλα καλά.

Ρίχνουμε την κρέμα.

Τυλίγουμε τα φύλλα γύρω γύρω ( βλέπετε φωτογραφίες)

Από πάνω σουρώνουμε και βουτυρωνουμε αλλά δύο φύλλα για να σκεπάσουμε την κρέμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 35 λεπτά

Βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω τα άλλα δύο αυγά που έχουμε ανακατέψει με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας.

Σερβίρουμε με έξτρα ζάχαρη!

misstastygr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου