Υλικά
Για τον πουρέ
-5 πατατες
-2 κσ βούτυρο
-1/2 αλάτι
Για τα κεφτεδάκια
–500 γρ. κιμά ανάμεικτο
–1 κρεμμύδι
–2 σκελίδες σκόρδο
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας φρέσκα ή αποξηραμένα μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι, δυόσμο κτλ.)
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι
Για τη σάλτσα:
-1 κ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε 6 κομμάτια η κάθε μία
-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– ½ φλ. ελαιόλαδο
-1 κ.γ. ζάχαρη
-1 μικρό ξερό φύλλο δάφνης
-10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
-Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300γρ τριμμέο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράζουν καλά.
Μετά στραγγίζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ, ριχνουμε το βούτυρο, αλατι και πολτοποιούμε σε πουρέ και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μικρό πυρέξ ριχνουμε το πουρέ και τον απλώνουμε στην βάση του πυρέξ να την καλύψει όλη και λιγο τα πλαινά και
αφήνουμε στην ακρη.
Σ΄ένα μπωλ βάζουμε το ψωμί και το περιχύνουμε με το γάλα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά, τα προσθέτουμε στον κιμά.
Επίσης προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και τέλος το μουλιασμένο ψωμί, καλά στυμένο.
Ζυμώνουμε καλά τον κιμά και πλάθουμε τους κεφτέδες, αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας:
Βάζουμε σε κατσαρόλα την ντομάτα, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε στην πιο δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν τελείως τα υγρά της ντομάτας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε την σάλτσα προσεκτικά μέσα στους κεφτέδες και σιγοβράζουμε για 2 ώρες.
Προσθέτουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Αδειάσουμε τους κεφτέδες πάνω απο τον πουρέ και πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί και βάζουμε 15 λεπτα στον φουρνο να λιώσει. Σερβίρουμε ζεστούς
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου