Υλικά
500 γρ αλεύρι
250 ml ζεστό νερό
5 ml ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Λάδι
200 γρ τυρί φέτα
200 γρ Ρικότα ή ανθότυτρο
1 αυγό
Εκτέλεση
Σ’ ενα μπωλ ρίχνω το αλέυρι , ζεστό νερό, ξύδι, αλάτι και ανακατευω με μία ξύλινη κουτάλα.
Στην συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι να παρουμε μια μαλακή ζύμη.
Μετά την βγάζουμε σε ένα πάγκο την λαδώνουμε ελαφρά και ζυμώνουμε πάλι για λιγα λεπτα με αλεύρι εάν κολλάει.
Ριχνουμε λίγο λαδάκι στον παγκο μας και ζυμώνουμε πάλι. Κόβουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια ισα κομμάτια.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι στο μέγεθος ενος μεγάλου πιάτου.
Βάζουμε την πιτα σε ένα λαδωμένο πιάτο και την λαδώνουμε και απο πάνω και την αφήνουμε για 30 λέπτα.
Την επόμενη βάζουμε πάνω απο την προηγουμενη και λαδωνουμε απο πάνω και ούτω καθεξής
Για την γέμιση
Τρίβουμε τα τυριά στο χοντρό του τριφτη ρίχνουμε μέσα και ενα αυγό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν σαν κρέμα.
Αλείφουμε με λάδι τον πάγκο παίρνουμε ένα ενα τα φύλλα και τα τραβάμε μετα χερια να ανοίξουν σε ένα λεπτό φύλλο. Βάζουμε γέμιση στο κέντρο (υπολογίστε να φθάσουν για 5-6 πιτες) την τετραγωνίζουμε κόβοντας με μαχαίρι και την τυλιγουμε σε φακελο.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά κάθε πλευρά.
xrysoskoufaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου