Για το σιρόπι
1000 γρ. ζάχαρη
1000 γρ. νερό
Για την κρέμα
1 ½ λίτρο γάλα αγελαδινό
380 γρ. ζάχαρη
3 βανιλίνες
6 κρόκους
500 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
80 γρ. ζάχαρη
Για το φύλλο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γρ. βούτυρο για άλειμμα
Για το γαρνίρισμα
φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
Πρώτα το σιρόπι
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη,αφού πάρει βράσει, βράζουμε για 6-7 λεπτά
Ας φτιάξουμε την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα, 380 γρ. ζάχαρη και τις βανιλίνες και περιμένουμε να πάρει μία βράση.Παράλληλα ανακατεύουμε τους κρόκους και τα 80 γρ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βγάζουμε από τη φωτιά το γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα αυγά ανακατευοντας συνεχώς με το σύρμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε όλο το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα(όπως κάνουμε για τη μπεσαμέλ) δημιουργόντας μία ρου(roux). Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με το γάλα και τα αυγά κουταλιά-κουταλιά και ανακατεύουμε .Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Όταν δούμε τις φουσκάλες να σκάνε η κρέμα μας είναι έτοιμη. Αφαιρούμε Κατεβάζουμε απο τη φωτιά, βάζουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη προσέχοντας να ακουμπάει και να εφάπτεται η μεμβράνη στην κρέμα ώστε να αποφύγουμε να κάνει πέτσα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για να κρυώσει για 2 ώρες.
Όση ώρα παγώνει η κρέμα ετοιμάζουμε τα τρίγωνα:
Για τα τρίγωνα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ανοίγουμε το φύλλο και το χωρίζουμε σε 3 κάθετες λωρίδες, το κόβουμε. Ξεκινάμε και με ένα πινέλο ραντίζουμε τη λωρίδα με βούτυρο. Σε περίπτωση που μας αρέσει το πολύ φύλλο βάζουμε από πάνω άλλη μία λωρίδα και τη βουτυρώνουμε . Διπλώνουμε σαν να φτιάχνουμε τρίγωνο . Με ένα μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο στη μέση και δημιουργούμε δύο μικρότερα ορθογώνια τριγωνάκια. Τα ανοίγουμε και βάζουμε μέσα ένα τσαλακωμένο χαρτάκι-μπαλάκι απο λαδόκολλα με σκοπό να παραμείνει ανοιχτό το τρίγωνο έτσι ώστε να το γεμίσουμε. Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε τα φύλλα με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις λωρίδες από το φύλλο κρούστας. Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα βουτάμε στο χλιαρό σιρόπι για δευτερόλεπτα. Τέλος τα βάζουμε να στραγγίξουν σε μία σχάρα και τέλος αφαιρούμε τα χαρτάκια από μέσα τους.
Και τώρα η ένωση
Σε ένα κορνέ βάζουμε την κρέμα και πιάνουμε τα τριγωνάκια μας και τα γεμίζουμε.
tip-άκι
Μην γεμίσετε όλα τα τρίγωνα παρά μόνο αυτά που έχετε σκοπό να κεράσετε ή να καταβροχθίσετε!
Ο λόγος;
Μένει κρατσανιστό το φύλλο και δεν πανιάζει!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου