Υλικά
1 κιλό χοιρινές μπριζόλες
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
500 ml ζεστό νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σκεπάζουμε τις μπριζόλες με διάφανη μεμβράνη και τις χτυπάμε να λεπτύνουν με το ειδικό εργαλείο.Αν θέλουμε το λέμε και στον χασάπη μας να το κάνει.
Τις αλατοπιπερώνουμε και απ τις 2 πλευρές.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές γύρω στα 8-10 λεπτά.
Τις βγάζουμε απ το τηγάνι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το σκόρδο λιωμένο.Σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε την μουστάρδα, το αλεύρι και ανακατεύουμε.Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε 100 ml ζεστό νερό.Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.Ρίχνουμε άλλα 100 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε ξανά άλλα 100 ml ζεστό νερό και σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τις μπριζόλες.
Ρίχνουμε πάλι άλλα 100 ml ζεστό νερό σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε 10-12 λεπτά.
Προσθέτουμε τα τελευταία 100 ml σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ρύζι η πατάτες βραστές.
Καλή επιτυχία!
xrysoskoufaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου