Amfipoli News: Πίτες γεμιστές με καρύδι

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Πίτες γεμιστές με καρύδι

 


ΤΟ ΕΚΑΝΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΕ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ.

Υλικα.

2 ποτήρια γάλα.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
1 ποτήρι νερό μεζούρα λάδι.
2 ασπράδια αυγών.
1 κουταλιά της σούπας μαγια.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
6,5 φλιτζάνια αλεύρι.

Για γέμιση.
50 γραμμάρια βούτυρο.
100 ml λάδι.
3 φλιτζάνια αλεύρι.
μισό ποτήρι θρυμματισμένα καρύδια.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Επικαλυψη.
100 γραμμάρια βούτυρο.
60 ml λάδι.
2 κρόκοι αυγών για το βούρτσισμα.
αλεύρι να ανοίξει.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη ανακατεύουμε και στο τέλος ξεκινάμε να ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης έως ότου πάρουμε μία υφή ζύμης.
Μετά συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μερος.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι το αλεύρι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου το αλεύρι πάρει ένα καστανό χρώμα και είναι σαν κόκκους άμμου και μετά προσθέτουμε το καρύδι και αλάτι κατεβαζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολάκι λιώνουμε 100 γρ το βούτυρο και 60 ml λάδι.
Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας την ξαναζυμώνουμε με λίγο αλεύρι τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια τα οποία τα πλάθουμε σε μπάλες και τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα σκεπάζουμε.
Στη συνέχεια παίρνουμε μία μία μπάλα και με λίγο αλεύρι ανοίγουμε με πλάστη το πρώτο φύλλο διάσταση του είναι περίπου 30-35 cm όπως τα φύλλα για πίτα.
Με τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε όλα τα φύλλα μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ξεκινάμε και παίρνουμε το πρώτο φύλλο το αλείφουμε με το μείγμα λάδι-βούτυρο από πάνω βάζω ένα δεύτερο φύλο το ξανά αλείφουμε με το ίδιο μείγμα.
Μετά πασπαλίζουμε όλο το φύλλο με το μείγμα αλευριού και τριμμένο καρύδι και

συνεχίζουμε με τον ιδιο τροπο έως ότου τελειώσουν τα φύλλα και κάθε φύλλο το αλείφουμε με βουτυρο και πασπαλίζουμε το μείγμα καρυδιού.

Τελειώνουμε πασπαλίζοντας και το τελευταίο φύλλο από πάνω.
Τραβάμε λιγο φύλλα μας με τα χέρια να ανοίξουν και στη συνέχεια τα τυλίγουμε σε ένα ρολό αυτόν τον κόβουμε σε 7 κομμάτια και τα κομμάτια αυτά ένα-ένα τα παίρνουμε και τα κλείνουμε σε μπάλες.


Οι μπάλες αυτές τις πλάθουμε με λιγο αλέυρι με ένα πλάστη να ανοίξουν σαν πιτούλες 20 εκ τις βάζουμε σε ένα ταψί τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε άλλη μιση ώρα.


Μετα τις αλείφουμε με το μίγμα των κρόκων και πασπαλίζουμε με το μείγμα με τριμμένο καρύδι

ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και ειναι ετοιμες

Καλη Επιτυχία


Το μέγεθος του φλιτζανιού που χρησιμοποιώ στη συνταγή είναι 200 ml.

xrysoskoufaki.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου