θα χρειαστείτε
1 κιλό πατάτες
250 ml σάλτσα/μπεσαμέλ
100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα θρυμματισμένη ή σε μικρά κομματάκια
100 γρ. ζαμπόν ή μορταδέλα
4-5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
αλάτι (καρυκεύματα/μυρωδικά επιλογής σας μέσα στη μπεσαμέλ)
Εκτέλεση
1 Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες, τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τις αφήνετε για 10 λ να μουλιάσουν.
2 Μετά τις στραγγίζετε καλά, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ.
3 Προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
4 Ετοιμάζετε στη σάλτσα/μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, φροντίζοντας όμως να μη τη πήξετε πολύ και να την αφήσετε περισσότερο υγρή από τη κανονική κρέμα.
5 Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20 εκ. και στρώνετε στη βάση του μια στρώση πατάτες, μια στρώση με λίγη κρέμα μπεσαμέλ, μια στρώση με θρυμματισμένο τυρί και μορταδέλα και μετά επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, φροντίζοντας να ολοκληρωθεί με τελευταία στρώση από πατάτες, μπεσαμέλ και τριμμένη παρμεζάνα.
6 Ψήνετε τη πατατόπιτα σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι όταν ελέγξετε τις πατάτες με ένα πιρούνι αυτές να έχουν μαλακώσει καλά και ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του.
7 Βγάζετε το ταψί από το φούρνο αφήνετε τη πατατόπιτα 5 λ στο ταψί να “σταθεί” και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: syntages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου