Amfipoli News: Special Κιμαδοπιτάκια

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Special Κιμαδοπιτάκια



Για την ζύμη...

600 ml Χλιαρό γάλα

300 ml Ηλιέλαιο

2 κ.σ. ζάχαρη

1,5 κ.σ. αλάτι

2 φακ. Μαγιά ξηρή 

2 αυγα μεσαία (ασπράδια μέσα στην ζύμη, και οι κροκοι για επάλειψη  από πάνω με 2 κουταλες της σούπας γάλα ),

1000-1200 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Σε ένα μπολ Ρίχνουμε το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη και περιμένουμε 2-3 λεπτά να ενεργοποιηθεί... προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα ασπράδια, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη... αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει... ( εγώ το φτιάχνω από το βράδυ,  το βάζω ψυγείο όλη νύχτα και το φτιάχνω την άλλη μέρα).... χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια... ανοίγουμε, βαζουμε κέτσαπ, γεμίζουμε, κλείνουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα... τα αλείφουμε με το μείγμα από τους κρόκους και το γάλα... ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 20 λεπτά....

Για την γέμιση...

600 γρ. Κιμα

2 κρεμμύδια τριμμένα 

10 φέτες ζαμπόν καπνιστό κομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Μπούκοβο

Κουρκουμα

Πάπρικα γλυκιά 

Πάπρικα καπνιστή 

1 κούπα ρεγκατο τριμμένο 

Μισή κούπα γραβιέρα τριμμένη 

2 ντομάτες κομμένες σε καρέ 

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 

Κέτσαπ 

Βάζουμε ελαιόλαδο σε ενα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι... προσθετουμε το ζαμπόν... μολις πάρει χρώμα ριχνουμε τα μπαχαρικά και τον κιμά... τα αφήνουμε να τσιγαριστουν για 2-3'... προσθετουμε τις ντοματες, τον μαϊντανό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του... περίπου 15 λεπτά....μολις είναι έτοιμο το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.... πριν γεμίσουμε τα πιτάκια μας θα προσθέσουμε τα τυρία...

Η δόση αυτή βγάζει περίπου 60 κομμάτια...

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου