Amfipoli News: Πιτα με σπανάκι

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Πιτα με σπανάκι

 


Πιτούλα, με ολίγον σπανάκι και μια προσοχή στα λιπαρά ( γιατί είπαμε.. προσέχουμε )

Το ιδιαίτερο σε αυτή την πιτούλα ( που σημειωτέον ξετρελαθηκαμε!) είναι ότι τα φύλλα τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί σαν σαλιγκάρι  ( βλέπε φωτογραφίες)

Ρίξτε μια ματιά στα υλικά και αύριο πιτούλα και εσείς 

 Υλικά

8-9 φύλλα κρούστας

850 γρ ανθότυρο

200 γρ τυρί κρέμα light

350 γρ ( ή και λίγο παραπάνω ) σπανάκι , καθαρό βάρος ( εγώ χρησιμοποίησα μια συσκευασία έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι , φρέσκο)

2 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο αποξηραμένο

1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο αποξηραμένο

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο το σπανάκι να το αχνίσουμε και να φύγει το νερό του. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια το ανθότυρο και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τα μυρωδικά με το αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ετοιμάζουμε την πίτα.

Σε 40 εκατοστά ταψί στρώνουμε 3-4 φύλλα κρούστας κάτω αφού τα λαδωσουμε ελαφρά.

Λαδώνουμε ελαφρά τώρα το κάθε φύλλο, ρίχνουμε λίγη γέμιση εδώ και εκεί και σουρώνουμε. Τοποθετούμε σαν σαλιγκάρι.

Θα χρειαστούμε περίπου 4-5 φύλλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Βρέχουμε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στην επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές!

misstastygr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου