ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3-4 καρότα
4 κλωνάρια σέλινο
3 πιπεριές Φλωρίνης
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά και τα πλένουμε καλά. Τα κόβουμε κομματάκια και γεμίζουμε το βάζο μας.
Για τη σαλαμούρα βάζουμε :
3 λίτρα χλιαρό νερό
330 γρμ.αλάτι χοντρό
3 κ. γλυκού ξινό
Το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας. Θα το ανοίγουμε συχνά και θα το ανακατεύουμε.
Σε λιγότερο από μήνα το γρηγορότερο θα είναι έτοιμο.
Μπορείτε επίσης να βάλετε μια κουταλιά χοντρό αλάτι, και ξύδι ένα τρίτο των υγρών, ώστε να μην γίνει αλμυρό, και κατά βούληση και μια κουταλιά ζάχαρη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βίλμα Μπογιόγλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου