Amfipoli News: Χοιρινό πρασοσέλινο

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Χοιρινό πρασοσέλινο



Υλικά

1,5 κιλό χοιρινό από μπούτι

1 κιλό περίπου πράσα

2 ματσάκια σέλερι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3/4 της κούπας ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι κουρκουμά

2 αυγά

2 λεμόνια για το αυγολέμονο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε καλά το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος να σοταριστούν και να ροδίσουν.... Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε.... Προσθέτουμε τα μπαχαρικά ανακατεύουμε να μυρίσουν και ρίχνουμε νερό να κρύβει το κρέας.... Σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά.... Ωστόσο καθαρίζουμε κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά τα πράσα και το σέλερι.... Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν και να μαλακώσουν..... Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σιγά-σιγά ζωμό από την κατσαρόλα.... Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και κουνάμε μέχρι να δέσει.... Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε. 

ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Marina Hatzidaki

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου