Amfipoli News: Τυρόπιτα της Ρούμελης

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Τυρόπιτα της Ρούμελης

 


ΥΛΙΚΑ

Ταψί Νο 40

6 αυγά

1 λίτρο γάλα

Μισή κούπα μακαρονάκι (κοφτό)

3 κσ λάδι

400 γρ τυρί φέτα

200 γραμμάρια ανθότυρο

Πιπέρι.

Φύλλα:

2 .1/2 Κούπες αλεύρι , αλάτι, λίγο ηλιέλαιο, ξύδι, 1/4 κ.γ μπέικιν, νερό. Ζυμώνουμε καλά…..αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.

(Για τέλειο άνοιγμα φύλλου βάλτε το μισό αλεύρι για τσουρέκια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε 1 μεγάλο φύλλο για κάτω να πέφτει έξω από το ταψί και άλλα 3 στο μέγεθος του ταψιού

Σε κατσαρόλα κι βράζουμε το μακαρονάκι για 8 λεπτά. Το σουρώνουμε και του ρίχνουμε 1 κσ λάδι .

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να διαλυθούν και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε μισό φλυτζάνι του καφέ.

Σπάμε τη φέτα με τα χέρια και τη ρίχνουμε στα αυγά, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Σε λαδωμένα ταψί βάζουμε το μεγάλο φύλλο λαδώνω, το δεύτερο φύλλο, ρίχνουμε το μείγμα και πάνω σκορπούμε 2 κσ Βιτάμ σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε το τρίτο φύλλο, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα λαδώνουμε και το τέταρτο φύλλο.

Ρίχνουμε στο φλιτζάνι που κράτησαμε με το μείγμα από[ αυγό- γάλα] και ρίχνουμε 3 κσ λάδι ελαφρύ . Παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τρυπάμε σε πολλές μεριές την πίτα. Απλώνουμε καλά πάνω το μείγμα και ψήνουμε στους 160-170 για 50 λεπτά αέρα και κάτω αντίσταση στην προτελευταία σχάρα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φωτεινή Παρασκευοπουλου-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου