Υλικά για το κέικ
1 πακέτο φαρίνα
250 γρ βούτυρο
440 γρ ζάχαρη
4 αυγά
2 κ.σ λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
ξύσμα από 2 πορτοκάλι
250 Ml χυμό πορτοκάλι
Υλικά για το σιρόπι
Σιρόπι: 2φλιτζάνια ζάχαρη 1 φλιτζάνι νερό 1 φλούδα πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη
1 κουβερτούρα
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη , μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά (το μείγμα απορροφάει το αυγό και βάζουμε το επόμενο). Ρίχνουμε και το λικέρ, το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι. Βάζουμε το αλάτι μέσα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι , ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170oC, αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.Το κόλπο με το μαχαιράκι πιάνει πάντα!!
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και την φλούδα πορτοκαλιού . Βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά,περιχύνουμε το ζεστό κέικ με κρύο σιρόπι . Το αφήνουμε να ρουφήξει το σιροπάκι για 1/2 ώρα και το σερβίρουμε.
Για την επικάλυψη λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφού παγώσει το κέικ το περιχύνουμε πασπαλίζουμε αμύγδαλο κροκάν και Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι σε μικρά κομματάκια!
Καλή επιτυχία!
evaparakentaki.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου