Amfipoli News: Σέρρες: Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Σταθμού Αγγίστας (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Σέρρες: Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Σταθμού Αγγίστας (ΦΩΤΟ)



  Ενα μοναδικό τριήμερο διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταθμού Αγγίστας με τη συμβολή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών στα πλαίσια του προγράμματος «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Μαΐου, ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί στην περιοχή και συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο της Αγγίστας.

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές Αγγίστα

Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδειχθεί η ιστορία του τόπου και το φυσικό του κάλλος.

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές Αγγίστα

Τι περιλάμβανε η δράση στον Σ.Σ. Αγγίστας

Οι περιπατητές ξεκίνησαν από το κέντρο του χωριού Σταθμός Αγγίστας και ανηφόρισαν πεζοί στο λόφο (τούμπα) που καλύπτει το μεγαλοπρεπή Μακεδονικό τάφο Ελληνιστικών χρόνων.

Μακεδονικοί Τάφοι Αγγίστα Σέρρες

Στο πλάτωμα που διαμορφώνεται μπροστά στην είσοδο του μνημείου, ενημερώθηκαν από την αρχαιολόγο Μαρία Σταμπούλογλου, γι’ αυτή την τόσο ιδιαίτερη ομάδα ταφικών μνημείων της Μακεδονίας, εξέχον δείγμα της οποίας αποτελεί και ο Μακεδονικός τάφος Α΄ στον οποίο και ξεναγήθηκαν.

Μακεδονικοί Τάφοι Αγγίστα Σέρρες

Κατόπιν επισκέφθηκαν τον Μακεδονικό τάφο Β΄ και στη συνέχεια είδαν το λαογραφικό μουσείο που ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταθμού Αγγίστας.

Μετά θα κατευθύνθηκαν στην αρχαία γέφυρα του ποταμού Αγγίτη όπου οι αρχαιολόγοι Νίκος Μπονόβας και Ευθύμης Ρίζος παρουσίασαν τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία που σχετίζονται με την ιστορία και τη χρήση της γέφυρας.

Σταθμός Αγγίστας

Η διαδρομή ολοκληρώθηκε με ένα «διάλειμμα δροσιάς» στο αναψυκτήριο που λειτουργεί στην καταπράσινη όχθη του Αγγίτη.

Πρώην δημοτικό +γυμνάσιο του χωριού και νυν πολιτιστικός σύλλογος σσ.σταθμου αγγιστας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταθμού Αγγίστας αποτελείται από μία ομάδα δραστήριων ανθρώπων της περιοχής, που προσπαθούν να αναδείξουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους καθώς την ιστορία του, να τη διαδώσουν και να συμβάλλουν στην τουριστική του ανάπτυξη!

Πρώην κοινότητα σσ.σταθμου αγγιστας

Μακεδονικοί Τάφοι Αγγίστα ΣέρρεςΛαογραφικό Μουσείο ΑγγίσταςΑγγίστα

Φωτογραφίες: Μυλωθρίδης Δημήτρης, Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας

thes.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου