Amfipoli News: ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ-ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ!!!

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ-ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ!!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΥΜΗΣ:

Βαζουμε στο μπολ 50 γρ βουτυρο μαλακο, μισο ποτηρι σπορελαιο, 1 ποτηρι νερο, 1 αυγο, 2 κ.σ.ξιδι και τα ανακατευουμε με το χερι!!!Ριχνουμε χουφτα -χουφτα περιπου 1 κιλο αλευρι με μια πρεζα αλατι και ζυμωνουμε!

Βαζουμε την ζυμη σε αλευρωμενο παγκο και την ζυμωνουμε παρα πολυ καλα. Την βαζουμε μεσα σε μια σακουλα και την αφηνουμε να ξεκουραστει μιση ωρα!

Στην συνεχεια την βγαζουμε απο την σακουλα και την κοβουμε σε ισα κομματια! Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες. Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Συνεχιζουμε καθε μπαλιτσα την φτιαχνουμε ενα μικρο φυλλαρακι το οποιο φυλλαρακι αλευρωνοντας το το ανοιγουμε ενα μεγαλο λεπτο φυλλο!!! Το φυλλο αυτο οπως το εχουμε τυλιξει στην βεργα το σουρωνουμε οπως οταν σουρωνουμε τα σαραγλι! Και το ξανανοιγουμε!     

Εχουμε φτιαξει προηγουμενως την ΚΡΕΜΑ:

Βαζουμε 2,5 ποτηρια γαλα φρεσκο να ζεσταθει! Ριχνουμε μισο ποτηρι σιμιγδαλι ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1,5 ποτηρια καρυδια ψιλοκομμενα και μισο κ.γ.κανελα! Και αφου εχει κρυωσει βαζουμε στο φυλλο το σουρωμενο μιγμα απισταση το καθενα 7 δαχτυλα! Τα κλεινουμε κοβουμε κομματια τα γυρναμε αναποδα και τα βαζουμε σε καλα βουτυρωμενο ταψι η πυρεξ!      

Εχουμε βρασει 300 γρ βουτυρο το οποιο το στραγγιζουμε καλα σε μπολ και ριχνουμε μεσα του 1 ποτηρι λαδι! Τα βουτυρωνουμε ολα καλα και τα ψηνουμε στους 180 β μεχρι να κοκκινησουν!       

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη το χυμο ενος λεμονιου για 4 λεπτα! Σιροπιαζουμε καυτα γλυκα κρυο σιροπι!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ!

 Tzeni Tsanaktsidou - ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου