ΥΛΙΚΑ
7 φύλλα κρούστας
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Για την κρέμα
1λιτρο γάλα
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι πιπέρι
1κ.σ βούτυρο
2 αυγά
500γρ κασέρι τριμμένο
Για το άλειμμα
4κ.σ γάλα
1 κρόκος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα να βράσει Ρίχνουμε το σιμιγδάλι αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα αυγά το βούτυρο το κασέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζουμε τρία φύλλα κάτω λαδώνοντας τα ενδιάμεσα την κρέμα και 4 φύλλα επάνω. Αλείφουμε με τον κρόκο που τον έχουμε αραιώσει στο γάλα. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου