Amfipoli News: Κασερόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Κασερόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα.

 


ΥΛΙΚΑ

7 φύλλα κρούστας

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

Για την κρέμα

1λιτρο γάλα

100 γρ σιμιγδάλι ψιλό

Αλάτι πιπέρι

1κ.σ βούτυρο

2 αυγά

500γρ κασέρι τριμμένο

Για το άλειμμα

4κ.σ γάλα

1 κρόκος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το γάλα να βράσει Ρίχνουμε το σιμιγδάλι αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα αυγά το βούτυρο το κασέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.

Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζουμε τρία φύλλα κάτω λαδώνοντας τα ενδιάμεσα την κρέμα και 4 φύλλα επάνω. Αλείφουμε με τον κρόκο που τον έχουμε αραιώσει στο γάλα. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου