ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
(η κούπα να είναι 250 ml) ή η κούπα του νες
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
2/3 κούπας (150 ml) σπορέλαιο
2 κούπες άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ σόδα
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
3 βανίλιες
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.σ κακάο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ
125 σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
50 γρ.μαργαρίνη
4 κ.σ άχνη ζάχαρη
3 κ.σ νερό περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Κοσκινίζω το αλεύρι και το ανακατεύω με το αλάτι,βανίλιες,και σόδα.
-Σένα άλλο μπολ ρίχνω το λάδι.τον χυμό πορτοκαλιού,την ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύω με σύρμα.
Προσθέτω και το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σταματώ,
Κρατώ ι κούπα από το μείγμα και μέσα εκεί ρίχνω και ανακατεύω το κακάο.
Ρίχνω σε μια μεγάλη μακρόστενη ή στρογγυλή λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα το λευκό μείγμα και από πάνω ρίχνω με κουταλιές το σοκολατένιο.
Το ανακατεύω ελαφρά μένα πιρούνι να κάνω νερά και ψήνω στους 180 για 1 ώρα περίπου.
Αφού κρυώσει καλά το ξεφορμάρω.
Λιώνω σε μπεν μαρί την μαργαρίνη με τη σοκολάτα και γαρνίρω με γραμμές την επιφάνεια του κέικ Μόλις στεκάρει λίγο η σοκολάτα και στεγνώσει ανακατεύω σ ένα μπολάκι την άχνη με το νερό να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα και το ρίχνω κι αυτό πάνω στο κέικ.
Απλά θεϊκό δεν θα πιστεύετε ότι είναι νηστίσιμο.
Το ένα είναι όπως λέει η συνταγή με σοκολάτα και το άλλο ακριβός ίδιο μόνο που δεν έβαλα σοκολάτα για την μαμά μου που δεν της αρέσει πολύ.
Εύκολο, γρήγορο και σίγουρη επιτυχία.
Η Συνταγή είναι της κ. Artemis Stamatis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου