Amfipoli News: Γαύρος παστός

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Γαύρος παστός



Το πάστωμα του Γαύρου είναι πολύ εύκολο...

Τώρα είναι στην καλύτερη εποχή... παχύς κ ντουράτος!

Λίγη υπομονή μόνο θέλει το φιλεταρισμα...

Όλη η τέχνη όμως είναι στο μαριναρισμα...

Βάλτε μέσα πολλά αρώματα...

Μπούκοβο γλυκό η καυτερό...., ρίγανη, κόκκους πιπεριού μαύρου ή ροζ, πιπέρι καγιέν, σκόρδο, σέλινο, φλούδες από πορτοκάλι.... ένα συνονθύλευμα γεύσεων κ αρωμάτων που θα απογειώσει αυτό το υπέροχο μεζεδάκι....

Τρεις μέρες στο ψυγείο σε χοντρό αλάτι κ λευκό ξύδι... λευκό όμως για να διατηρηθεί το ωραίο λευκό του χρώμα... στράγγισμα καλό, στέγνωμα κ μετά στα βαζακια με ηλιέλαιο...

Σαν ανοίξει το βαζακι, μοσχομυριζει ο τόπος...

***********

Παίρνουμε όσο γαύρο θέλουμε... κόβουμε το κεφάλι και με το δάχτυλο μας αφαιρούμε το κόκκαλο...τον πλένουμε με άφθονο κρύο νερό να φύγει όλο το αίμα και τον αφήνουμε στο τρυπητό μία ώρα να στραγγίσει...

Σε ένα πλατύ ταπερ στρώνουμε κάτω χοντρό αλάτι και ξεκινάμε και στρώνουμε το γαύρο με το ψαχνό από κάτω... κάθε στρώση και αλατισμα...μόλις τελειώσουμε με το ψαρι ρίχνουμε από πάνω λευκό ξύδι μέχρι να καλύψει όλη την ποσότητα

Βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο για τρεις μέρες.

Μια φορά τη μέρα το κουνάμε 

Την τρίτη μέρα αδειάζουμε σε τρυπητό.

Τον αφήνουμε να στραγγίσει μία ώρα.ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΠΛΈΝΟΥΜΕ‼️

Στρώνουμε χαρτί κουζίνας και τον απλώνουμε επάνω το ψαρι και το στεγνώνουμε καλά...

Παίρνουμε βαζακια η ταπερακια και βάζουμε στον πάτο κομμάτια σκόρδο, μια φλούδα πορτοκαλιού και μπούκοβο και αρχίζουμε και βάζουμε το ψαρι κάνοντας τα φιλέτα ρολλακια, καθώς γεμίζει, βάζουμε ρίγανη, σέλινο, πάλι σκόρδο, μπούκοβο... μόλις γεμίσουμε το βάζο ρίχνουμε σιγά σιγά ηλιέλαιο μέχρι να γεμίσει... καπακωνουμε κ κουνάμε πολύ καλά να ανακατευτεί.

Αφήνουμε δύο μέρες στο ψυγείο να απλώσουν τα αρώματα και τον τρώμε...

Ευαγγελία ΤσιλιπάκουΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου