Ο ορισμός της απλότητας σε ένα νηστίσιμο κέικ !
Κανελόπιτα με σταφίδες, γράφει η συνταγή που δοκίμασα και δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα νηστίσιμο κέικ λαδιού με πορτοκάλι και σταφίδες (Πηγή: Όλη η Ελλάδα στο πιάτο μας)
Εύκολα υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα νομίζω. Φροντίστε να έχουν γλυκά οι σταφίδες σας, γιατί το κέικ δεν έχει και τόση ζάχαρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανθές σταφίδες ή μαύρες αλλά και κρανμπερις.
Υλικά
1/2 κούπα ( των 250 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κούπα κονιάκ ή λικέρ
1 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
250 γρ σταφίδες
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο για το ταψί ( 30 εκατοστά)
Διαδικασία
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη καλά.
Προσθέτουμε το χυμό που μέσα έχουμε αραιώσει τη σόδα και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε και το κονιάκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Τα προσθέτουμε και αυτά και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί μας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε αυτό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40-45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου