Amfipoli News: Μια νηστίσιμη συνταγή για αρωματική σταφιδόπιτα

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Μια νηστίσιμη συνταγή για αρωματική σταφιδόπιτα

 


Υλικά

250 γρ.ζάχαρη
250 γρ.καλαμποκέλαιο
250 γρ.πολτό πορτοκαλιού
200 γρ.σταφίδες μαύρες
1 κούπα χλιαρό νερό (που θα μουλιάσουν οι σταφίδες μέσα)
1 κουταλάκι γεμάτο κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
2 βανιλάκια
1/4 κουταλάκι ξύσμα
1/4 κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές πετιμέζι
1 φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ των 500 γρ.
100 γρ.σταφίδες ξανθές ή μαύρες αλευρωμένες που βάζουμε στο τέλος
προαιρετικά 100 γρ.καρύδια τριμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, βάζοντας για 2 ώρες τις σταφίδες σε νερό. Κατόπιν τις πολτοποιούμε στο multi.
Αφού ανακατέψουμε με το μίξερ σε ένα μπωλ, τη ζάχαρι, το καλαμποκέλαιο, τα βανιλάκια, την κανέλα και το γαρύφαλλο, αδειάζουμε το μίγμα με τις σταφίδες, το πετιμέζι, ξύσμα από πορτοκάλι, μία κούπα με χυμό από πορτοκάλι και τα πολτοποιούμε.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι ΚΕΡΑΜΑΡΗ, τη σόδα, τις σταφίδες. Ανακατεύουμε με το μίξερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 30Χ24 εκατοστά, και αδειάζουμε το μίγμα από το μπωλ. Το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 50 λεπτά.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου