Αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω χαλβά με ταχίνι. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες τώρα μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτή, πειραματίστηκα με τη συνταγή και θα πείτε αργότερα αν πέτυχε ή όχι! Ήθελα όμως να χρησιμοποιήσω προϊόντα που ο καθένας μπορούσε να βρει εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
100 γρ λάδι αγελάδας ή καρύδας
100 γρ ταχίνι σουσάμι
50 γρ ταχίνι καρυδιού
40 γρ αλεύρι καρύδας
40 γρ ζαχαρη, ίσως και λιγότερο
λίγο καρύδια ψιλοκομμένα από πάνω
Εκτέλεση
Το βούτυρο λιώνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο οποίο προστίθεται το ταχίνι και ανακατεύεται να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και την ζαχαρη. Ανακατευουμαι. Από το μείγμα χωρίζονται 70 γρ. στο οποίο προστίθενται
10 γρ κακάο και λίγο ακόμα ζαχαρη για γεύση.
Πάρτε 8 χάρτινα ή σιλικονούχα φορμάκια για μάφιν. Χρησιμοποίησα σιλικόνη την οποία άλειψα με λίγο λάδι. Αρχικά, μοιράστε το
καφέ μείγμα στον πάτο. Λευκό από πάνω. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Παίρνει πολύ χρόνο. Γίνεται πιο γρήγορα αν βάλετε
τον χαλβά για 30-40 λεπτά στην κατάψυξη. Στη συνέχεια αποθηκεύστε στο ψυγείο.
Καλή Απόλαυση
xrysoskoufaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου